Chirping Mania at The Private Villa Estate

24 November 2021

CHIRPING MANIA AT THE LOMBOK LODGE PRIVATE VILLA ESTATE
In Loving Memory of Jan Grondelaers (10.05.1920 – 12.03.1997)

‘Escape’ naar ‘The Private World’ van The Lombok Lodge Private Villa Estate, waar prachtige rijstvelden, een prachtig uitzicht op de bergen, een frisse zeebries en het sprankelende water van de oceaan je begroeten. Van zonsopgang tot zonsondergang, authentiek en onvergetelijk. Lombok op zijn puurst!

Als je het prachtige Lombok bezoekt, zul je veel vogel kooien zien hangen in de huizen van locals op Lombok. Decennia lang hebben Indonesiërs vogels gehouden, die status en gemoedsrust zijn gaan betekenen. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Oxford wordt aangenomen dat een derde van de huishoudens in Indonesië één of meerdere vogel als huisdier houdt.

Zangvogelwedstrijden, een fenomeen dat bekend staat als Kicau-mania / Chirping Mania, zijn dan ook enorm populair in Indonesië. Wekelijkse Kicauan-wedstrijden bieden winnaars de kans om mooie prijzen mee naar huis te nemen. Door transmigratieprogramma’s hebben veel Javanen zich over Indonesië verspreid en hebben ze het houden van vogels geïntroduceerd bij de lokale bevolking. Een type vogel dat de voorkeur heeft van veel tsjilpende manie is de blauwe sjaalvogel.

Wist je dat elke Private Beach Villa op The Lombok Lodge Private Estate, de thuisbasis is van drie prachtige ‘Tledeken Laut Birds’/ Blauwe Sjaalvogels?
Sta ons toe u de ‘Sea Tledekans’ van The Lombok Lodge Private Villa Estate #LombokAtItsPurest voor te stellen.

EIGENSCHAPPEN
De Sea Tledekan (Cyanoptila Cyanomelana) is een vogellid van de Muscicapidae-familie. Deze vogels van de familie ‘Muscicapidae’ hebben veel fans. Afgezien van hun melodieuze getjilp, is de schoonheid van hun zachte veren en prachtige kleuren ook een van de voordelen van vogels uit de Muscicapidae-familie.

De ‘Blue Sea Tledekan’ heeft een buitengewoon mooie veerkleur die meteen opvalt als je hem ziet. Een lichte oceaanblauwe kleur op de vacht met een mengsel van grijsachtig wit. Een perfecte match, en des te meer het enige kleuraccent binnen de eigentijdse grijze interieurs van de Beach Villas van The Estate.

De Sea Tledekan Bird heeft een onderscheidende stijl en zelfs intelligentie, dat wil zeggen dat hij de tonen van geluid kan nabootsen die door andere soorten vogels worden uitgezonden. Een geweldige stem inclusief lief, luid gezang, dalend en dan weer omhoog. De ‘Blue Bird’ wordt vaak het distillaat van de zee genoemd, omdat het melodieuze getjilp van de vogels lijkt op het geluid van een fluit.

Het verzorgen van de blauwe sjaal vogel is zeker niet onzorgvuldig. Het verzorgen van blauwe sjaal vogels is echter vrij eenvoudig. Als de blauwe sjaalvogel goed wordt verzorgd, zal de vogel gezonder zijn en ijverig tjilpen. Dit type vogel is een vechtvogel, dus goede zorg is nodig zodat het gevecht stabieler is.

‘TLEDEKEN LAUT’S DAGELIJKSE OCHTENDRITUEEL IN UW PRIVÉ VILLA

1. BAD RITUEEL
De drie vogels in uw privé villa zullen elke ochtend een bad nemen door ze met een spray te besproeien.

2. ZON RITUEEL
Na dagelijks baden, ‘zonnen’ de vogels in uw Villa 1 tot 2 uur in de ochtendzon

3. VOEDSELRITUEEL
Voedsel omvat kleine ongewervelde dieren, voornamelijk kevers.

4. ZANGRITUEEL
In de vroege ochtend en opnieuw in de schemering (zelden overdag).
Naar verluidt zijn de blauwe sjaalvogels de beste zangers van alle zang vogels.

CHEER YOU UP
Tenzij u al eerder vogels heeft gehouden, is het moeilijk voor te stellen hoeveel beide ‘Tledeken Laut’s u kunnen brengen tijdens uw verblijf in The Lombok Lodge Private Villa Estate.

Deze intelligente en mooie reisgezelschapvogels zullen u op zóveel geweldige manieren belonen. Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop het hebben van een vogel uw vakantie ten goede kan komen

Het is echt een heerlijk gevoel om je vogels te horen begroeten als je ‘thuis’ komt na een stranddag bij ‘Bagno Di Gili’ of als je ‘s ochtends opstaat. Praten met en spelen met uw ‘villa vogels’ is een geweldige manier om uw stressniveaus en uw bloeddruk te verlagen. Het is hetzelfde met elk huisdier, maar met vogels heb je het extra voordeel dat je daar gewoon kunt zitten en genieten van hun prachtige gezang.

Kom en ervaar zelf het gevoel. ‘… Verblijf waar de wereld je niet kan vinden …’ #TheLombokLodgePrivateVillaEstate #LombokAtItsPurest

IN LIEFDEVOLLE HERINNERING
In liefdevolle herinnering aan Jan Grondelaers (10.05.20 – 12.03.97) – Een van de grootste kenners aller tijden in ‘Bird & Pigeon Sport’.

In een uitmuntende carrière met 1.000 eerste prijzen, 40 provinciale overwinningen en nationale triomfen, moet Jan Grondelaers worden voorgesteld als de onbetwiste nationale overwinnaar van de vogelsport in Belgie, in het bijzonder de duivensport. ‘Sterke Jan’ won zowat alles wat er te winnen viel. Hij kweekte talloze cracks en maakte honderden, zo niet duizenden mensen de gelukkigste en gelukkigste vogelliefhebbers ter wereld.

Lees meer>
http://lomboklodge.org/history-of-bird-sport
http://lomboklodge.org/grondelaers-jan

Boek nu je verblijf in The Lombok Lodge Private Villa Estate!
Neem contact met ons op – Ask@thelomboklodge.com – +62 (0) 851 00622926 (WA)

Ben
Owner of The Lombok Lodge Hospitality ®
Whatsapp: https://wa.me/32477296093

Related posts

Moringa – Chef Jiwa Raga’s Superfood

29 January 2022

Geïntrigeerd door Chef Jiwa Raga’s favoriete Superfood, nam ik tijd om te ontdekken wat MORINGA precies is en besefte ik dat het inderdaad ‘MAGIE’ is. Afkomstig van de Moringa OLEIFERA TREE, die inheems is in Zuid-Azië. De bladeren werden reeds gegeten door de oude Romeinen,..

Chirping Mania at The Villa Estate

24 November 2021

CHIRPING MANIA AT THE LOMBOK LODGE PRIVATE VILLA ESTATE In Loving Memory of Jan Grondelaers (10.05.1920 – 12.03.1997) Escape to ‘Private World’ of The Lombok Lodge Villa Estate, where beautiful Rice Paddies, stunning Mountains Views, Fresh Sea Breezes and the Sparkling Waters of the Ocean..

The Lombok Lodge Liquid Gold

5 November 2021

MADU RAJA TRIGONA When you hear the word “bee” what is the first thought that comes to your mind? Is it maybe the delicious honey? The buzzing sound of bees? Or is it maybe the thought that bees can sting you? If you associate bees..