‘Het vloeibare Goud’ by The Lombok Lodge

28 January 2022

MADU RAJA TRIGONA

Als je het woord ‘honingbij’ hoort, wat is dan de eerste gedachte die bij je opkomt? Is het misschien de heerlijke honing? Het zoemende geluid van bijen? Of is het misschien de gedachte dat bijen je kunnen steken? Als je bijen associeert met steken en je daar een beetje bang van wordt, dan hebben we goed nieuws voor je.

VLOEIBAAR GOUD – STINGLESS BEE HONING

Wist je dat er angelloze bijen zijn? Niet alle bijen zijn hetzelfde! Er zijn ongeveer 20 000 soorten bijen bekend, elk met hun kenmerken. Een daarvan is het vermogen om te steken. Ook al hebben ze het woord ‘stingless’ in hun naam, ze zijn niet echt stingless. Meliponines hebben een angel, maar deze is verminderd en kan niet worden gebruikt voor verdediging. Angelloze bijen, ook wel angelloze honingbijen of meliponines genoemd, zijn een grote groep bijen die ongeveer 500 bijensoorten omvat. Ze zijn nauw verwant aan gewone honingbijen omdat ze tot dezelfde familie behoren.

De angelloze bijenhoning is een kostbaar bijenproduct van de angelloze bij. De angelloze bijenhoning verschilt qua kleur, smaak en viscositeit van die van de klassieke honingbij. Dit waardevolle bijenproduct wordt traditioneel direct geconsumeerd en gebruikt in tal van medische praktijken: beide traditionele methoden, waarbij honing rechtstreeks uit het bos wordt geoogst.

De totale antioxidantactiviteit in de Stingless Bee-honing bleek hoger te zijn dan die van de bloemenhoning. Stingless bijenhoning heeft een kenmerkende “bush” -smaak – een mix van zoet en zuur met een vleugje fruit. De smaak komt van plantenharsen – die de bijen gebruiken om hun bijenkorven en honingpotten te bouwen – en varieert in verschillende tijden van het jaar, afhankelijk van de bezochte bloemen en bomen.

 

STINGLESS BEE HONING – DE MOEDER GENEESKUNDE & VIJAND VAN ZIEKTEN

Honing staat al eeuwen bekend als de vijand van ziekten. Stingless bijenhoning wordt Mother Medicine genoemd en er zijn steeds meer traditionele beoefenaars en onderzoekers die het gebruik ervan suggereren. Veel bekende gezondheidsvoordelen van het regelmatig eten van angelloze bijenhoning omvatten anti-veroudering, verbeterd libido en immuunsysteem, het bestrijden van bacteriën en het behandelen van bronchiale catarre, keelpijn, hoesten en verkoudheid.

Honing is ook herstellend na een ziekte en verzacht pijn, werkt antiseptisch, versnelt genezing, verlicht hoest en is effectief bij het genezen van brandwonden, karbonkel, steenpuisten en diabetische wonden.

Uit een uitgebreid onderzoek naar honing is gebleken dat van de verschillende honingsoorten de donkergekleurde honing die Trigona van stervruchten of carambolabomen produceert, uitzonderlijk hoge gehaltes aan kalium, magnesium, ijzer en zink bevat. Stingless bijenhoning heeft zeker veel voedingsstoffen omdat meliponine kleiner is dan de normale bij en nectar van bloemen tot in de diepste ruimte kan zuigen. Als gevolg hiervan bevat de verzamelde honing veel vitamines en mineralen, waaronder propolis, geproduceerd uit het speeksel van de bij vermengd met zijn voedsel zoals stuifmeel, schors, boomscheuten en bloemen.

Propolis wordt als gunstig voor de gezondheid beschouwd omdat het alle 16 aminozuren, glucose, vitamine A, B, C, D en E, bioflavonoïden en mineralen bevat. Bioflavanide herstelt en verbetert de systemen van het menselijk lichaam en vee.

Honing van angelloze bijen kan uitwendig worden gebruikt bij de behandeling van infecties. Het kan op huidwonden worden aangebracht om infecties te voorkomen. Een onbehandelde wond sijpelt vloeistof uit en overmatig vocht kan fungeren als een katalysator bij het veroorzaken van infecties. Honing absorbeert dit overtollige vocht en bestrijdt infectieveroorzakende stoffen in deze wonden.

Honing kan een effectief medicijn zijn tegen brandwonden. Kalmerende en antiseptische eigenschappen van honing van angelloze bij kunnen nuttig zijn bij de behandeling van brandwonden.

BEHANDELT KEELIRRITATIE EN HOEST
Bijenhoning kan worden gebruikt als een effectief medicijn tegen hoest en keelirritatie. Een warme drank van honing en citroen wordt aanbevolen voor de behandeling van hoest en keelpijn.

BIEDT VERLICHTING TEGEN BACTERILE GASTRO-ENTERITIS
Honing van angel-loze honingbijen wordt aanbevolen voor de behandeling van bacteriële darminfecties. Helicobacter pylori, een bacterie die in de maag wordt aangetroffen, staat bekend als de oorzaak van een maagzweer. De antimicrobiële eigenschap van honing is nuttig bij het uitroeien van deze micro-organismen en biedt verlichting voor maagzweren.

VRAGEN
Laten we meer te weten komen over The Lombok Lodge Liquid Gold!
Hierbij een korte Q&A met Pak Nyoman, imker bij The Lombok Lodge Private Villa Estate;

V: WAT MAAKT STINGLESS BEE HONING MEER WAARDEVOL DAN NORMALE HONING?

A: Angel-loze bijenhoning wordt beschouwd als de meest voedzame honing dan andere honingsoorten. In de meeste delen van de wereld komen angelloze honingbijen voor. Deze bijen zijn veel kleiner dan de gebruikelijke honingbijen en elk is niet groter dan 5 mm. Een van de unieke kenmerken van deze honingbijen is dat ze geen angels zijn. In de Zuid-Indiase staat Kerala worden deze bijen met een andere naam ‘Cheruthen eecha’ genoemd en hun honing staat bekend als ‘Cheruthen’

V: AANGEZIEN HET GEEN STINGERS ZIJN, HOE ZULLEN ZE HUN VERDEDIGEN?

A: Ze leven in holle bomen en rotsen en maken gebruik van hars om buisvormige ingangen naar hun nesten te bouwen. Omdat hun kolonies voor hun voedsel volledig afhankelijk zijn van bloemennectar en stuifmeel, zijn ze belangrijke bestuivers van veel bosplanten. Ze gebruiken een plantenhars genaamd propolis om mieren en ander ongedierte te vangen, ze bijten zelfs hun vijanden, zoals in het geval van mensen gebruiken ze propolis op de menselijke huid en bijten op de oogleden, ze kruipen zelfs in de neus en oren. Ze kunnen bijten en kunnen zeer agressief worden bij het beschermen van hun netelroos.

 

V: WAT IS DE REDEN ACHTER DE GENEESMIDDELEN VAN STINGLESS BEE HONING?

A: De eigenschappen van angelloze bijenhoning of ‘Cheruthen’ worden genoemd in ayurvedische tests en andere medische tijdschriften. Deze honingvariëteit kan aan kleine kinderen worden toegediend voor de behandeling van lichte koorts. Omdat het antibacteriële eigenschappen heeft, kan angelloze bijenhoning worden gebruikt tegen verschillende infecties.

De bloemen van veel van die antibacteriële en schimmelwerende geneeskrachtige struiken en kruiden zijn erg klein. Normale honingbijen zijn veel groter en zijn niet uitgesneden om de nectar en het stuifmeel van deze bloemen weg te halen. Grotere bijen circuleren meestal in fruitboomgaarden, waar allerlei chemicaliën en hormonen worden gebruikt voor de productie. Maar de kleine omvang van angelloze bijen stelt hen in staat zich te voeden met deze geneeskrachtige bloemen, waardoor de medicinale waarde van hun honing toeneemt.

Koop The Lombok Lodge Liquid Gold nu online >

 

DE LOMBOK LODGE PRIVATE VILLA ESTATE – TOP LUXE IN LOMBOK

Welkom in een gloednieuw niveau van luxe – de verborgen haven van The Lombok Lodge Private Villas – op slechts 15 minuten varen van de Indonesische Gili-eilanden. Met uitzicht op de glinsterende oceaan van Lombok’s prachtige Gondang Bay, bieden The Lombok Lodge Private Villas een geweldige keuze voor een luxueus verblijf in Lombok.

De Lombok Lodge Villa Estate combineert het moderne minimalisme van de bekroonde Italiaanse architect Vittorio Simoni en de passie voor perfectie van AB Interiors Knokke / België met charmante Aziatische invloeden. Het Villa Design is in overeenstemming met de Feng Shui-richtlijnen voor een ideale energiestroom.

Geniet van het exclusieve gebruik van uw privévilla, de prachtige tuin en het privézwembad van 20 meter en de onberispelijke service van The Lombok Lodge Team, inclusief persoonlijke chef-kok, privébutler, huishoudsters en beveiliging.

Coon jezelf – 100% Covid Safe – in de privacy en veiligheid van je eigen luxe strandvilla en geniet van Pak Nyoman’s vloeibare goud!

Ben
Owner of The Lombok Lodge Hospitality ®
Whatsapp: https://wa.me/32477296093

Categories
Lombok

Related posts

Here Comes The Sun

14 January 2023

Sunrise at The Lombok Lodge Private Villa Estate means Sunrise over Lombok’s Rice Padi’s and the mountains. Extremely Beautiful. Unique. Truly Special. Full of Glory, Wealth and Bright Light. A magical and memorable experience. The fascination of sunrises will never get tiring, but there are..

Travelling to Lombok in Corona Times

2 February 2022

Last Updated February 02, 2022 at 5:00 am (GMT +8) Please note that this page will continue to be updated with the latest information. While the information reflected at our website is updated regularly, entry requirements may change at short notice and we kindly advise..

The Lombok ‘Tree of Life’

29 January 2022

DO YOU KNOW? That we have about 200 beautiful Coconut Trees at The Lombok Lodge brand new Private Villa Estate, Gondang Village? Welcome to your  Private Coconut Grove of your Beach Villa at The Lombok Lodge Private Villa Estate! The Coconut Tree is just an..